h

SP bezoekt CasPoMor-huiskamer

29 januari 2015

SP bezoekt CasPoMor-huiskamer

Woensdagochtend was SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk uitgenodigd in de CasPoMor-huiskamer. De CasPoMor-huiskamer in Paddepoel is een ontmoetingsplek voor ouderen waar activiteiten worden georganiseerd.

Op deze manier wordt bijvoorbeeld eenzaamheid tegen gegaan. Een mooi initiatief van vrijwilligers waar zeker in deze tijd, met de vele veranderingen in de zorg, behoefte naar bestaat. Een van de gespreksonderwerpen waren de bezuinigingen op de thuiszorg en de keukentafelgesprekken die met ouderen en hulpbehoevenden gevoerd worden.

“Ook hier kwam weer naar voren dat er veel onzekerheid bestaat onder ouderen over de toekomst van hun zorg en thuiszorg. Wederom kwamen wij een aantal schrijnende gevallen tegen waarbij mensen hun zorg verliezen”, aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

De gemeente voert gesprekken met mensen die thuiszorg ontvangen om te kijken of zij meer zelf kunnen of het in hun persoonlijke netwerk kunnen oplossen. Daarnaast verdwijnt vanaf 1 januari 2016 de lichtere vorm van thuiszorg voor een grote groep mensen.

Dijk: “Dit zijn geen mensen die snel klagen over hun eigen situatie. Terwijl je ziet dat deze mensen echt niet zonder deze thuiszorg kunnen. Gelukkig bestaat de CasPoMor-huiskamer waar de dagelijkse problemen even aan de kant geschoven worden en er tijd is voor gezelligheid”.

Het Comité VoorZorg heeft samen met de SP afdeling Groningen een meldpunt geopend. Hier kunnen zorgontvangers, zorgverleners en mantelzorgers terecht met hun klachten en ervaringen.

Foto: FocusGroningen.nl

U bent hier