h

SP eist opheldering uitspraken wethouder Schroor

6 januari 2015

SP eist opheldering uitspraken wethouder Schroor

De SP-fractie heeft opheldering gevraagd over de uitlatingen van wethouder Schroor (D66) in de Volkskrant van afgelopen vrijdag. Hierin zei hij “als ik 15 miljoen op de plank had, zou ik geen euro extra uitgeven aan het sociaal domein”.

De SP-fractie vindt het pijnlijk om te zien hoe gemakzuchtig wethouder Schroor omgaat met de draconische rijksbezuinigingen op de zorg. Daarom heeft de SP opheldering gevraagd aan het college over de uitlatingen van Schroor.

De SP wil weten of de uitlatingen van wethouder Schroor het officiële collegestandpunt verwoorden. Oftewel: Worden deze uitlatingen ook gedeeld door coalitiegenoten van de PvdA en GroenLinks?

“Dit soort uitlatingen moeten voor de PvdA en GroenLinks wel erg pijnlijk zijn. Ik zou het onbegrijpelijk vinden wanneer zij dit soort teksten zouden accepteren”, aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

Dijk begrijpt niet dat de PvdA en GroenLinks niet eerder over de kille uitlatingen van wethouder Schroor zijn gevallen. Eerder sprak Schroor al over “het opschonen van het zorgbestand” en sprak hij over een “overaanbod van zorg” in Groningen.

“Ook volgens de SP kan er nog veel verbeterd worden in de zorg, maar dit soort bedrijfseconomisch jargon zal zeker niet tot een oplossing leiden”, aldus Dijk.

U bent hier