h

SP verbijsterd over graaien oud-directeur Hefpunt

3 juni 2015

SP verbijsterd over graaien oud-directeur Hefpunt

Afgelopen zaterdag werd bekend dat Alfred Huitema na zijn ontslag als directeur van Hefpunt 905.571 euro aan ontslagvergoeding heeft meegekregen. De SP vindt het belachelijk dat de ontslagen manager zoveel belastinggeld meekrijgt en heeft hierover vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.

SP-raadslid Rosita van Gijlswijk:

“Net op het moment dat de aanslag voor de waterschapsbelastingen bij veel Stadjers op de deurmat ploft, wordt het gegraai van de oud-bestuurder bekend. Meer dan negen ton is een absurde en buitensporige vergoeding voor iemand die ontslagen wordt. Kennelijk weten ze dat bij Hefpunt ook, want de deal is lange tijd angstvallig stilgehouden.”

Van Gijlswijk wil van burgemeester en wethouders weten of zij het met de SP eens is en of het college bereid is dat standpunt onder de aandacht van het bestuur van Hefpunt te brengen. Hefpunt voert voor de gemeente Groningen de kwijtscheldigstoets uit, de gemeente betaalt daarvoor aan Hefpunt.

“Ook wil ik weten of de gemeente daardoor indirect meebetaalt aan de ontslagvergoeding”, aldus Van Gijlswijk.

Al in april 2013 stelde de SP-raadsfractie vraagtekens bij de werkwijze van Hefpunt bij het beoordelen van kwijtscheldingsaanvragen van Stadjers. Van Gijlswijk:

“Destijds werden aanvragers van kwijtschelding door Hefpunt als potentiële fraudeur behandeld. Nu blijkt ook nog eens dat ze schandalig hoge ontslagvergoedingen uitdelen aan falende managers. Wij willen weten wat het betekent als de gemeente de aanvragen weer zelf gaat toetsen en dus vanaf belastingjaar 2016 de samenwerking met Hefpunt opzegt.”

U bent hier