h

SP in de bres voor Pythagorascomplex

29 september 2015

SP in de bres voor Pythagorascomplex

Foto: SP Groningen

Op woensdag 9 september lieten bewoners van en om het Pythagorascomplex in Groningen aan de Stadhouderslaan en de Louise Henriëttestraat in Groningen zien wat het gevolg is van het bouwen van een wooncomplex op de binnenplaats van het Pythagorascomplex.

De SP vindt dat het volbouwen van binnenplaatsen en tuinen met woonblokken moeten stoppen en heeft dit daarom met vier andere oppositiepartijen bij het stadsbestuur aangekaart.

SP-raadslid Mechteld van Duin:

“De afgelopen jaren bouwen vastgoedbazen op de mooiste plekken in de stad binnenplaatsen vol met wooncomplexen. De leefbaarheid en het woongenot van omwonenden wordt daarmee behoorlijk aangetast. Dat moet wat ons betreft stoppen.”

De vijf partijen wijzen op de schimmige en onduidelijke gang van zaken rondom de binnenplaats van het Pythagorascomplex. Van Duin:

“Het wooncomplex dat nu gebouwd kan worden op de binnenplaats is zes meter hoog en behelst 16 woningen. Op welke wijze dit precies mogelijk is gemaakt is voor zowel omwonenden als voor de gemeenteraadsleden niet duidelijk. Des te meer nu de gemeente zegt dit soort plannen tegen te willen houden.”

De raadsleden vragen daarom opheldering aan het stadsbestuur.

U bent hier