h

SP is zat van kat-en-muisspel vastgoedbazen

17 oktober 2015

SP is zat van kat-en-muisspel vastgoedbazen

De SP-fractie in Groningen krijgt signalen uit de Schildersbuurt over het ophokken van kamerverhuurpanden en heeft dit aangekaart bij het stadsbestuur. Vastgoedbazen zouden muurtjes in panden plaatsen om zo grote kamers te splitsen in kleine.

SP-raadslid Mechteld van Duin:

“We hebben net in de gemeenteraad afgesproken dat er wordt ingezet op kwalitatief goede jongerenhuisvesting. Verdere ophokking van jongerenhuisvesting gaat daar wat de SP betreft tegenin. Wij willen daarom maatregelen om dit te voorkomen.”

Ook hoort de SP dat met name een kleine groep vastgoedeigenaren actief is om de hoeveelheid kamers in en om het centrum uit te breiden. De partij wil graag in kaart hebben wie dit precies zijn en op welke wijze het college daarmee omgaat.

“De SP is zat van het kat-en-muisspel dat er in deze stad gespeeld wordt door vastgoedbazen,” aldus Van Duin.

Naast het ophokken krijgt de SP meer geluiden te horen dat het kamerverhuurbeleid wordt omzeild. Van Duin:

“Afgelopen jaar is er al veel aangescherpt op het gebied van kamerverhuur in Groningen. We hebben toen al gezegd dat er meer moet gebeuren om de mazen te dichten.”

De SP doet daarom opnieuw voorstellen om het kamerverhuurbeleid in de stad aan te scherpen. Een voorbeeld is het stellen van een maximum aantal te verhuren kamers in kamerverhuurvergunningen.

U bent hier