h

SP-succes: Malafide huisjesmelker harder aangepakt

25 mei 2016

SP-succes: Malafide huisjesmelker harder aangepakt

Eind april werd het SP-initiatiefvoorstel "Aanpak Groningse Huisjesmelkers" aangenomen. Goed dat het stadsbestuur hier zo voortvarend mee aan de slag gaat. De maatregelen om huisjesmelkers aan te pakken variëren van dossiers opbouwen van malafide huisjesmelkers tot bestuurlijke boetes uitdelen of het sluiten van panden.

Al jaren komen jongeren in verzet tegen de misstanden op de kamerverhuurmarkt, ook in Groningen. Huurders betalen te veel huur, wonen in slecht onderhouden panden en worden zelfs geïntimideerd als zij hun recht willen halen. ROOD, jong in de SP kaart dit al tijden aan door middel van de Huisjesmelker van het jaar-verkiezing. Nieuwssite Sikkom kwam in december met een onderzoeksrapport dat de problemen in Groningen onderstreept.

Van Duin: “Jongeren kunnen individueel hun recht halen bij de huurcommissie of de rechter. Maar als zij verhuizen beginnen de misstanden gewoon opnieuw. Daarom moet de gemeente actie ondernemen om foute huisbazen uit de stad te weren. We zijn ontzettend blij en trots dat onze voorstellen nu worden uitgevoerd en huisjesmelkers worden aangepakt.”

U bent hier