h

Huurders West-Indischekade verenigen zich

23 november 2016

Huurders West-Indischekade verenigen zich

De huurders aan de West-Indischekade verenigen zich nu woningbouwcorporatie Lefier heeft aangegeven open te staan voor renovatie van de woningen. Voor een grondige renovatie is minimaal 70 procent steun van alle huurders noodzakelijk.

Afgelopen weken hebben de huurders alle woningen aan de West-Indischekade bezocht om in te gesprek te gaan over deze renovatie en om huurders alvast te verenigen. Verschillende SP'ers hielpen hierbij een handje mee.

De strijd voor verbetering van de huurwoningen aan de West-Indischekade kent een lange geschiedenis. In de zomer van 2013 namen huurders aan de West-Indischekade voor het eerst contact op met de SP. De flats van woningcorporatie Lefier zouden gesloopt worden. Later bleek dat Lefier de woningen nog 15 jaar wilde laten staan. Huurders gaven aan dat dit alleen kon als er grondig gerenoveerd zou worden. Hun belangrijkste eisen: centrale verwarming en betere isolatie.

Ondertussen is er veel gebeurd:

  • Huurders maakten samen met de SP een zwartboek met klachten over vocht, tocht, schimmel en kou (februari, 2014).
  • Huurders nodigden de wethouder Volkshuisvesting uit om een kijkje te komen nemen en hem tot actie de manen (april. 2015).
  • De Woonbond werd ingeschakeld om onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor renovatie (januari, 2016).
  • De SP pleitte in de de gemeenteraad voor verbeteringen aan de West-Indischekade en kreeg hierbij steun van alle andere partijen.
  • Ondertussen heeft Lefier de huurders per brief aangegeven open te staan voor renovatie. Hierbij zouden CV, dubbel glas, ventilatie en isolatie worden geplaatst.

De sloop van de West-Indischekade is al van de baan. Nu moet de renovatie nog worden afgedwongen. De komende tijd zal de SP de huurders ondersteunen om 70 procent steun van alle bewoners te verkrijgen zodat Lefier moet gaan renoveren. 

U bent hier