h

SP Groningen trapt met 80 vrijwilligers campagne af

8 januari 2017

SP Groningen trapt met 80 vrijwilligers campagne af


Afgelopen zaterdag heeft de SP Groningen op de nieuwjaarsbijeenkomst samen met 80 actieve leden het startschot geven voor een knallende verkiezingscampagne. De aanwezige leden werden per videoboodschap toegesproken door SP-lijsttrekker Emile Roemer, die vanwege de weersomstandigheden niet aanwezig kon zijn. Roemer liet de aanwezige leden weten dat hij samen met alle actieve SP’ers klaar is om te knokken voor verandering in Nederland.

Afdelingsvoorzitter Daan Brandenbarg sloot daar in zijn toespraak op aan:

“De komende tien weken gaan wij aan iedereen in Groningen laten weten dat alleen met de plannen van de SP de samenleving er beter, mooier en gezonder uit komt te zien. Maar verandering komt niet alleen van verkiezingen, verandering ontstaat als ontelbare doodnormale mensen samen komen om verandering af te dwingen.

Dat hebben we gezien met onze succesvolle acties met de voetballende jongeren in Beijum, of de huurders aan de Westindische Kade. Op 16 maart gaan we daar gewoon weer mee door.”

 
Zilveren tomaat voor Rosita van Gijlswijk
Foto: SP Groningen

Tijdens de nieuwjaarbijeenkomst werd SP-raadslid Rosita van Gijlswijk op bijzondere manier in het zonnetje gezet. Zij kreeg van afdelingsvoorzitter Brandenbarg de zilveren tomaat opgespeld, een onderscheiding voor actieve SP’ers die bijzonder veel voor de afdeling betekend hebben. Van Gijlswijk, die ruim 20 jaar actief is voor de SP Groningen, heeft een belangrijke rol gespeeld in de SP-hulpdienst, de afdeling, als fractievoorzitter en raadslid.

U bent hier