h

Gemeente steunt studenten in strijd tegen malafide bemiddelaars

24 maart 2017

Gemeente steunt studenten in strijd tegen malafide bemiddelaars

De gemeente Groningen gaat een fonds creƫren tegen malafide bemiddelingsbureaus. Huurders kunnen van het fonds gebruik maken om te hoge en verboden bemiddelingskosten aan te vechten.

De SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen kaartte het probleem van de te hoge bemiddelingskosten aan en vroeg het stadsbestuur om maatregelen te nemen.

'Dit probleem speelt al langer in de kamerverhuur', zegt SP-raadslid Mechteld van Duin. 'De bemiddelaars maken misbruik van afhankelijke woningzoekenden. Deze maatregel is een stap in de goede richting om de malafide bureaus de stad uit te krijgen.'

Het bereken van bemiddelingskosten is sinds juli vorig jaar verboden. De SP en RTV Noord kwamen erachter dat huurders de verboden kosten vaak toch betalen omdat ze bang zijn de woning anders niet te krijgen. Bemiddelingsbureaus proberen de dans te ontspringen door de kosten op te voeren onder andere naam.

U bent hier