h

SP-succes: Loting verdeling woonruimte van de baan

19 april 2017

SP-succes: Loting verdeling woonruimte van de baan

Op initiatief van de SP worden sociale huurwoningen in de stad niet verdeeld op basis van loting. Volgens de SP is loting een onrechtvaardige manier en werkt het willekeur in de hand. De meerderheid van de gemeenteraad verkiest gepast toewijzen en betere urgentieverklaringen als betere oplossing. 

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

"We kunnen een hoop verbeteren aan het systeem zodat de woonruimte voor gezinnen, mensen met een urgente woonbehoefte en kwetsbare groepen beter verdeeld wordt". 

Komende weken gaat de SP in Groningen zoveel mogelijk in gesprek met huurders. De partij wil weten hoe het onderhoud van woningen is, hoe hoog de huren zijn, waar woningzoekenden tegenaan lopen en hoe de zeggenschap van huurders georganiseerd is.

Op vrijdag 28 april vanaf 19:00 uur zijn huurders, woningzoekenden en belangstellenden welkom in het SP-pand aan de Nieuwe Boteringestraat 74.

U bent hier