h

Vrijdag 28 april: bijeenkomst voor betere sociale volkshuisvesting

26 april 2017

Vrijdag 28 april: bijeenkomst voor betere sociale volkshuisvesting

Foto: SP Groningen

De SP organiseert op vrijdag 28 april een bijeenkomst voor alle huurders en woningzoekenden in de stad. Op de bijeenkomst wil de SP in gesprek met huurders en plannen voor de toekomt van de sociale volkshuisvesting in Groningen. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

De partij heeft het afgelopen jaar verschillende acties voor woningverbeteringen met huurders gevoerd. Volgens de socialisten staat de sociale volkshuisvesting onder druk en is fatsoenlijke huisvesting één van de grootste uitdagingen voor de toekomst van Groningen.

De SP voerde afgelopen tijd met huurders actie voor woningverbeteringen aan de West Indische Kade, de H.W. Wicherstraat, in Oosterhogebrug, bij de containerwoniningen aan het Damsterdiep en in Selwerd.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

"Een fatsoenlijk dak boven je hoofd hebben, is meer dan een basale levensbehoefte. Daarom moeten de huren niet verder stijgen, moet het onderhoud verbeteren, zijn er meer sociale huurwoningen nodig en moeten huurders meer zeggenschap krijgen."

Vorige jaar brachten de socialisten het rapport "Huren in Groningen" uit. Hierin stonden de resultaten van onderzoek onder huurders, analyses en alternatieven ter verbetering van de sociale volkshuisvesting in Groningen. Nu wil de SP weer met zoveel mogelijk huurders en woningzoekenden in gesprek om verdere plannen te maken.

Huurders, woningzoekenden en andere geïnteresseerden zijn op vrijdag 28 april om 19.30uur welkom in het SP-pand aan de Nieuwe Boteringestraat 74.

U bent hier