h

Succes: Huren Huismeesters in Selwerd verlaagd

16 juni 2017

Succes: Huren Huismeesters in Selwerd verlaagd

Foto: SP Groningen
De SP feliciteert de huurders van De Huismeesters in Selwerd met hun eerste succes. De huren boven de 650 euro worden tot dit bedrag verlaagd. Voor de betreffende huurders betekent de een huurverlaging van 50 tot 70 euro per maand.

Eind mei kwamen de huurders van De Huismeesters in Selwerd met de SP bij elkaar. Daar werden plannen gemaakt om problemen met schimmel, vocht, tocht, kou en te hoge huren aan te kaarten bij de corporatie.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

"Goed nieuws voor een deel van de huurders die veel te hoge huren betaalden. Hun huren worden verlaagd. Dit toont aan dat er voor huurders die zich organiseren een wereld te winnen is."

Veel huurders gaven aan dat zij de hoge huren niet of nauwelijks meer konden opbrengen. Vanaf juli zullen de huren boven 650 euro verlaagd worden. De problemen met schimmel, vocht, tocht en kou worden door De Huismeesters nog onderzocht.

"Hiervoor moet zo snel mogelijk een oplossing komen. Huurder leven in ongezonde en te slecht onderhouden huizen. Ik verwacht dat als huurders samen blijven optrekken zij deze verbeteringen ook zullen afdwingen",

aldus Dijk.

Op donderdag 8 juni kwamen de huurders weer bijeen in buurtcentrum De Berk in Selwerd. Hier vierden zij het behaalde eerste succes en bespraken zij de vervolgstappen om de schimmel, vocht, tocht en kou aan te pakken.

U bent hier