h

Bewoners Grunobuurt bieden alternatief aan!

30 augustus 2017

Bewoners Grunobuurt bieden alternatief aan!

Vandaag hebben bewoners van de Grunobuurt met de SP een petitie voor een Beter Alternatief Plan aan de wethouder wonen van Groningen aangeboden. Dit Betere Plan heeft als doel dat de woningen aan de Stephensonstraat, Paterswoldseweg en Hoorsediep niet te vroeg worden gesloopt. Bewoner Luuk Verpaalen: “Nijestee kan niet uitleggen waarom de woningen in oktober al moeten worden gesloopt, terwijl het terrein daarna nog jaren braak ligt. In Groningen is een groot tekort aan betaalbare huurwoningen. Vroegtijdige sloop is onacceptabel.”

Dat de woningen worden gesloopt staat al lange tijd vast. Maar het moment waarop, dat is waar het de bewoners om gaat. SP'er Bob de Greef: “Het belang van huurders en woningzoekenden om zoveel mogelijk woningen beschikbaar te hebben, moet ook meegewogen worden. Het is een keuze om de woningen nu te slopen, terwijl er nog niet gelijk gebouwd gaat worden. De balans kan naar uitstel van sloop doorslaan. De SP staat de bewoners bij om dit voor elkaar te boksen.”

U bent hier