h

Bewoners Grunobuurt: “Nu slopen is bezopen!”

23 augustus 2017

Bewoners Grunobuurt: “Nu slopen is bezopen!”

Foto: Rikus Brederveld

Bewoners van de Stephensonstraat hebben vandaag een camping geopend in de Grunobuurt. De 70 huizen waar zij nu wonen, worden in oktober gesloopt. De noodzaak hiervoor is onduidelijk. Bewoner Auke de Jong: “Deze woningen worden gesloopt voor jarenlang braakliggend terrein. In Groningen moet je jaren op een wachtlijst staan voor een woning. Waar moeten wij straks heen? Naar een camping?”

Dat de woningen worden gesloopt staat al lange tijd vast. Maar het moment
waarop, dat is waar het de bewoners om gaat. SP-raadslid Bob de Greef: “De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn ellenlang. Ook anti-leegstandsorganisatie Carex heeft een wachtlijst. Mensen die niet jaren staan ingeschreven en een woning nodig hebben, komen zwaar in de problemen. Vroegtijdige sloop van de Stephensonstraat is onwenselijk en onacceptabel.”

In de Grunobuurt kunnen nog 2 blokken worden gebouwd, voor ze de grond van de Stephensonstraat nodig hebben voor blok 3. De bewoners hebben een alternatief gemaakt met deze oplossing. De SP steunt de bewoners in hun oproep om sloop uit te stellen. 

U bent hier