h

Laat stadsbestuur miljoenenplannen maken voor stadswijken

23 september 2017

Laat stadsbestuur miljoenenplannen maken voor stadswijken

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk vindt dat het stadsbestuur de plannen van Nijestee om meer sociale woningbouw te realisten met beide handen moet aangrijpen. Woningbouwcorporatie Nijestee verkondigde afgelopen zaterdag in het Dagblad van het Noorden concrete plannen te hebben voor nieuwbouw van 2500 sociale huurwoningen.

De SP-fractie vindt dat het stadsbestuur meer geld moet investeren in de Groninger stadswijken. De partij vindt het niet te verkopen dat het college van B&W eerst 22,5 miljoen euro wil uitgeven aan het opknappen van de binnenstad en daar bovenop plannen ontwikkelt om nog eens 42 miljoen euro aan de binnenstad uit te geven. De socialisten vinden dat de stadswijken meer aandacht en investeringen verdienen. 

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“De binnenstad is belangrijk voor de stad, maar Stadjers verdienen investeringen in het groen, onderhoud van de publieke ruimte, woningverbeteringen en voorzieningen in de wijken. Laat het college van B&W daarin investeren en stoppen met nog meer miljoenenplannen voor de binnenstad te maken”. 

In de raadscommissie Beheer en Verkeer werden de plannen voor de binnenstad afgelopen woensdag besproken. SP-raadslid Wim Koks:

“Ook in verkeersveiligheid in de wijken moet worden geïnvesteerd. Het is tekenent dat daar steeds te weinig geld voor beschikbaar is”.

Zie ook:

U bent hier