h

Maak bezwaar tegen de verbouwing van het Stadhuis

29 september 2017

Maak bezwaar tegen de verbouwing van het Stadhuis

Foto: Aldo Schelvis / SP Groningen

De SP-fractie vindt het onnodig, risicovol en geldverspilling om miljoenen in de verbouwing van het stadhuis en de raadszaal te steken. Volgens de socialisten is onderhoud en verduurzaming van het stadhuis noodzakelijk, maar is het absurd om de raadszaal voor 8 miljoen euro naar de derde verdieping te verplaatsen.

De SP geeft dit geld liever uit aan inkomensondersteuning voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben of aan voorzieningen in buurten en wijken.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:


“Wij zien dat veel bezuinigingen onder het mom van eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid terecht zijn gekomen op de schouders van vele Stadjes. Daarom vinden wij dat we ons als volksvertegenwoordigers bescheiden moeten opstellen. Daarom kiest de SP ervoor om te investeren in Stadjers en voor een sobere aanpak van het stadhuis waarbij we het noodzakelijke doen”.

Vooralsnog stemde een meerderheid van de gemeenteraad voor de dure verbouwplannen. Volgens Dijk betekent die niet dat er geen weg terug is. Dijk:

“Er moet nog onderzoek gedaan worden of de plannen wel uitvoerbaar zijn en voldoen aan de monumentale status van het stadhuis. Ik roep alle Stadjers op om in de tussentijd bezwaar te maken tegen deze megalomane plannen”.

Zie ook:

U bent hier