h

Huurders Paddepoel roepen Lefier op renovatieproblemen op te lossen

12 februari 2018

Huurders Paddepoel roepen Lefier op renovatieproblemen op te lossen

Foto: SP

Maandagmiddag bezocht een comité van huurders uit de Pleiadenlaan en het Hyadenpad het hoofdkantoor van corporatie Lefier. Het huurderscomité roept Lefier op een bijeenkomst te organiseren om met alle huurders in gesprek te gaan en de renovatieproblemen op te lossen.

Afgelopen vrijdagavond organiseerde de SP een huurdersbijeenkomst waar klachten naar voren kwamen over de lange duur van de werkzaamheden, ontoereikende renovatievergoedingen en een tekort aan garanties, ongelijkheid en onduidelijkheid over de energiekosten. 

Met de veertig aanwezige huurders werd een oproep aan Lefier geformuleerd. De huurders willen dat Lefier met hen in gesprek gaat om de problemen op te lossen.

Samira Berkan van het huurderscomité: 

“We hebben steeds het gevoel dat we van het kastje naar de muur worden gestuurd als we contact met Lefier opnemen. Daarom willen we dat Lefier bij ons langs komt om tekst en uitleg te geven.”

De SP had de huurdersbijeenkomst georganiseerd omdat er meerdere klachten vanuit de Pleiadenlaan en het Hyadenpad kwamen.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Het is goed dat Lefier de woningen renoveert, maar schade door renovatie moet worden vergoed en de renovatie mag en kan niet tot hogere woonlasten voor de huurders leiden.”

Maandagmiddag heeft Lefier aangegeven dat zij op de uitnodiging ingaat en de problemen wil oplossen. 

U bent hier