h

Ruim honderd bewoners in protest op de Oliemuldersbrug

13 juni 2018

Ruim honderd bewoners in protest op de Oliemuldersbrug

Foto: SP

Op dinsdagavond 12 juni kwamen meer dan honderd bewoners samen op de de Oliemuldersbrug om te protesteren tegen de plannen van het gemeentebestuur om een autoverbinding met de ring aan te leggen over de Oosterhamrikkade. De SP steunt de bewoners in hun acties.

SP-woordvoerder Gert Jan Rus:

“De plannen betekenen dat er straks bussen gaan rijden over de woonstraten E. Thomassen à Theussinklaan, Wielewaalplein en Vinkenstraat. Over de Oosterhamrikkade komen dagelijks ruim 12.000 auto's te rijden. Dat betekent meer lawaai,  meer fijnstof, minder parkeerplek en minder veiligheid. De stroom van duizenden auto's moeten tenslotte over de nu al drukke kruisingenen en daardoor zal de busbrug in de toekomst waarschijnlijk vaak open moeten."

Bestrokken buurtbewoners voelen zich bovendien niet serieus genomen door de gemeente. Rus, die zelf ook in de buurt woont stelt:

"Bewoners ervaren dat zij mogen opdraven als publiek en niet als belanghebbende bij de besluiten. Daarom hebben de bewoners zich zelf georganiseerd. Zij worden hierbij gesteund door de bewonersorganisaties Professorenbuurt en Oosterpark. Daarnaast helpt de SP  bewoners ook al vanaf de eerste dag met het organiseren van hun protest."

Zie ook:

U bent hier