h

Zilveren Ventilator voor Nijestee

9 juli 2018

Zilveren Ventilator voor Nijestee

Foto: SP

Afgelopen vrijdag hebben bewoners van de woontoren van de Stadswerf in de Oosterparkwijk een zilveren ventilator aan Nijestee overhandigd. De bewoners, huurders en kopers, willen dat Nijestee het probleem van veel te hoge temperaturen in huis gaat oplossen. 

Nijestee is nu onderzoek aan het doen naar de ventilatie. Als Nijestee het probleem weet op te lossen, krijgen zij een gouden ventilator van de bewoners. De SP steunt de bewoners in raad en daad om tot een oplossing te komen. 

De woningen kennen grote ramen waardoor het in de woningen in de zomer wel 28 tot 30 graden wordt. Een deel van de bewoners is bedoeld voor mensen met een fysieke handicap. Vaak betreft het bewoners die afhankelijk zijn van een rolstoel. 

Foto: SP

Bewoner Karin Ploegstra:

“We vragen Nijestee al jaren om het probleem op te lossen. Nu verenigen wij ons als bewoners en gaan door totdat het hitteprobleem opgelost wordt.” 

De SP steunt de bewoners en geeft aan dat het goed is hoe bewoners zich verenigen.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

 

“Het is goed om te zien hoe huurders en kopers van de woontoren samen veranderingen willen afdwingen.” 

Bij het bezoek van de bewoners gaf Nijestee aan deze week de onderzoeken af te ronden. Volgende week wil Nijestee met de bewoners in gesprek over de mogelijke oplossingen. 

Zie ook:

U bent hier