h

SP: "Haal grofvuil gratis op"

10 oktober 2018

SP: "Haal grofvuil gratis op"

De SP wil dat grofvuil in Groningen weer gratis wordt opgehaald. De socialisten pleiten hiervoor omdat het afvalprobleem het beste collectief opgelost kan worden.

De gemeente moet mensen zo goed mogelijk in staat stellen hun afval aan te bieden. Gratis grofvuil ophalen verlaagt die drempel. Zo wil de SP door dumpingen te beperken een schonere stad en zorgt de gemeente dat er goed gerecycled wordt.

SP-raadslid Bob de Greef:

“Gratis grofvuil ophalen is wat de mensen willen. De stad is dan schoner en het wordt mensen makkelijker gemaakt om grofvuil te laten afvoeren.  Met al deze steun moet de gemeenteraad dit gewoon regelen. Daarvoor kunnen mensen ook SP stemmen op 21 november.”

‘Een beter milieu begint bij jezelf’ is misleidend. Een beter milieu krijg je juist door het als overheid goed te organiseren. Als de voorwaarden voor het goed ophalen van afval, goede nascheiding en meer hergebruik op orde zijn, ben je als individu beter in staat om bij te dragen. Daarbij kan de gemeente zorgen voor goede arbeidscontracten in de afvalverwerking.

U bent hier