h

Drukbezochte SP campagne-avond met Lilian Marijnissen

10 november 2018

Drukbezochte SP campagne-avond met Lilian Marijnissen

Foto: Floor Mertens

Zo’n 140 Groningers waren aanwezig op de campagne-avond van de SP Groningen in de Plutozaal in Paddepoel. Buurtbewoners en SP-leden luisterden naar interviews met actievoerende huurders, thuiszorgmedewerkers en kleine ondernemers uit winkelcentrum Paddepoel. 

Landelijk SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen sprak de aanwezigen toe en riep hen op om SP te stemmen op 21 november, maar vooral om in de laatste 10 dagen van de campagne een actieve bijdrage te leveren. Een politieke pubquiz, muziek van de Skodiacs en een toespraak van SP-lijsttrekker Jimmy Dijk maakten de avond compleet.

“Alleen een stem op de SP is kans op echte verandering in Groningen.”

Foto: Floor Mertens

De avond in Paddepoel was de derde campagnebijeenkomst op rij van de SP. In Selwerd en Vinkhuizen organiseerde de partij gelijksoortige bijeenkomsten, die beiden zo’n 80 aanwezigen trokken. Volgens SP-lijsttrekker zijn de avonden belangrijk om de opkomst in juist deze wijken te bevorderen. 

SP-lijsttrekker Jimmy Dijk:

“Juist in deze stadswijken is de opkomst bij verkiezingen erg laag vergeleken met de zuidelijke wijken, terwijl de problemen bijvoorbeeld in de sociale huurwoningen hier het meest prominent zijn. Alleen een stem op de SP kan hier echt verandering in brengen. Dan moet men wel gaan stemmen. Wij laten op deze avonden zien wat het belang van politieke strijd is.”

Op de avond schreven meerdere aanwezigen zich in als lid van de SP. Een deel ervan wilde zich actief inzetten door hun straat van folders te voorzien. Na afloop van de avond namen veel bewoners een actiepakket van de SP mee naar huis.

Foto: Floor Mertens

Zie ook:

U bent hier