h

SP: “Bijeenkomsten voor bewoners met woningen die risico lopen aan oostkant van de stad”

15 november 2018

SP: “Bijeenkomsten voor bewoners met woningen die risico lopen aan oostkant van de stad”

De gemeente gaat op korte termijn bewonersavonden organiseren in Beijum en Lewenborg. Dit zei wethouder Van der Schaaf toe tijdens het spoeddebat dat door de SP en het CDA was aangevraagd. 

Afgelopen vrijdag berichtte RTV Noord dat aan de oostkant van de stad huizen staan die langdurig een licht verhoogd risico lopen, dus ook als de gaswinning wordt afgebouwd. Dat betekent dat ze, afhankelijk van de uitkomst van een inspectie, waarschijnlijk versterkt moeten worden.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Goed dat er op korte termijn bewonersbijeenkomsten georganiseerd worden om bewoners te informeren, hun zorgen aan te horen en vragen te beantwoorden. Er moet snel een plan van aanpak en planning komen voor de inspecties en de eventuele versterking van de woningen.”

Dijk maakt zich grote zorgen over de bewoners die het betreft: 
Volksvertegenwoordigers mogen nooit in de val trappen zich te verliezen in procedures, protocollen, batches of andere voor mensen onbegrijpelijke terminologie. De schadeherstel- en versterkingsoperatie vereisten mensenwerk. En we hebben al te vaak en te veel gezien dat dit niet goed gegaan is.”

In Ten Boer is de versterkingsoperatie vertraagd en loopt deze moeizaam. Daar moet de gemeente volgens de SP meer regie gaan nemen. Ook in Beijum en Lewenborg moet de gemeente de regie nemen. De SP wil dat bewoners zichtbaar merken dat de gemeente naast de bewoners staat en de druk op het kabinet, de NAM, het CVW en de NCG hoog houden.

 

Zie ook:

U bent hier