h

SP en CDA willen debat over versterkingsopgave oostkant van stad

12 november 2018

SP en CDA willen debat over versterkingsopgave oostkant van stad

De SP en het CDA willen een debat over het nieuws dat 1.205 huizen aan de oostkant van de stad waarschijnlijk versterkt moeten worden.

Afgelopen vrijdag berichtte RTV Noord dat aan de oostkant van de stad huizen staan die langdurig een licht verhoogd risico lopen, dus ook als de gaswinning wordt afgebouwd. Dat betekent dat ze waarschijnlijk versterkt moeten worden, afhankelijk van de uitkomst van een inspectie. De wethouder reageerde dat de kans erg groot is dat het om meer woningen zal gaan.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Er moeten op korte termijn bewonersbijeenkomsten georganiseerd worden om bewoners te informeren, hun zorgen aan te horen en vragen te beantwoorden. Er moet snel een plan van aanpak en planning komen voor de inspecties en de eventuele versterking van de woningen. In Ten Boer is de versterkingsoperatie vertraagd en loopt deze moeizaam. Daarvoor moet de gemeente meer regie gaan nemen. Ook in Beijum en Lewenborg moet de gemeente de regie nemen, naast de bewoners gaan staan en de druk op het kabinet, de NAM, het CVW en de NCG hoog houden.”

De SP en het CDA zien door de verkiezingen op 21 november en samenvoeging van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer het risico ontstaan dat hierdoor verdere vertragingen optreden. De partijen roepen de burgemeester op dit ten alle tijden te voorkomen.

Zie ook:

U bent hier