h

SP-lijsttrekker Jimmy Dijk: “SP is stabiele partij in Groningen”

22 november 2018

SP-lijsttrekker Jimmy Dijk: “SP is stabiele partij in Groningen”

Foto: SP

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 november ging de SP van zes naar vijf raadszetels. Lucy Wobma komt op plek 5 als nieuw raadslid voor de SP in de gemeenteraad.

SP-lijsttrekker Jimmy Dijk:

“Een licht verlies is natuurlijk jammer. Maar ondanks de lage opkomst, de herindelingsverkiezingen en de versplintering door de deelname van veel partijen, zijn we aardig overeind gebleven. We hebben een goede campagne gevoerd, met veel inzet en bevlogenheid. Dat is het belangrijkste.”

Tijdens de afgelopen verkiezingscampagne waren meer mensen dan ooit actief voor de SP-afdeling. Dijk is daarover optimistisch: “Met deze campagne hebben we ons organisatorisch versterkt. Dat is mooi, want we hebben nog in zo’n 20 buurten buurtacties lopen. Daar gaan we nu weer mee verder, met meer mensen dan ooit.”

Minder optimistisch is de SP-fractievoorzitter over de opkomst: “Het lichte verlies voor de SP is wel te overzien. Wat vooral pijn doet, is het opkomstpercentage van slecht 44 procent. Dat moeten wij ons als socialisten echt aantrekken.”

GroenLinks was met 11 zetels de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Het is nu aan die partij om het initiatief tot collegevorming te nemen. Dijk: “Ik feliciteer GroenLinks met hun goede resultaat. Daarbij roep ik hen op om niet voor de VVD te kiezen, maar over links te gaan met de SP.” 

Tussen 2006 en 2014 leverde de SP ook wethouders in Groningen. Dijk: “Wij doen mee aan verkiezingen om Groningen menselijker en socialer te maken en zoveel mogelijk van onze plannen voor elkaar te krijgen. Maar wij zijn niet gratis. Het gaat ons niet om een onsje meer of minder. Er moet fundamenteel iets veranderen in de leef-, woon- en werkomgeving van Groningers.”

De komende weken zal de SP vaker de leden, sympathisanten en stemmers via deze website op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Wilt u reageren? Graag! Stuur uw reactie naar groningen@sp.nl

Zie ook:

U bent hier