h

SP: “Gemeente moet verantwoordelijkheid nemen voor onveilige toegangswegen Suikerunieterrein”

21 december 2018

SP: “Gemeente moet verantwoordelijkheid nemen voor onveilige toegangswegen Suikerunieterrein”

De SP-fractie in de gemeente Groningen wil dat de gemeente verantwoordelijkheid neemt voor de onveilige toegangswegen tot het Suikerunieterrein. De afgelopen weken ontstaan er onveilige situaties omdat bewoners van de containerwoningen de op- en afritten van de Westelijke Ringweg gebruiken.

Hierdoor lopen voetgangers, fietsers, auto’s en vrachtverkeer veel gevaar. Met ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, heeft de SP huis aan huis bij de bewoners aangebeld om hen te vragen naar de toegangswegen. De bewoners geven aan dat de toegangsweg en -brug van het Suikerunieterrein onveilig, onverhard en onverlicht zijn. 

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“De gemeente heeft toestemming gegeven voor het plaatsen van 250 containers waar sinds oktober vooral internationale studenten wonen. Nu moet de gemeente ook de verantwoordelijkheid nemen en zorgen voor veilige toegangswegen.”

In schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders dringt de SP aan op oplossingen voor de korte termijn zoals betere verlichting, verharding van de toegangsweg en een nieuwe te plaatsen (tijdelijk) fietspad.

Ook ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, vindt dat de woon- en leefomstandigheden voor de bewoners van het Suikerunieterrein moeten verbeteren. ROOD-contactpersoon Bram Dingelstad: “De gemeente heeft geen verharde toegangswegen geplaatst, verhuurder Rizoem verdient 500 euro per maand per container terwijl internationale studenten deze hoge huurprijs betalen en in slechte omstandigheden wonen. Alleen meer handhaven zoals de gemeente heeft aangegeven, biedt geen oplossing voor het probleem.”

De komende weken bereidt ROOD, samen met internationale studenten, acties voor om het college van burgemeester en wethouders tot structurele oplossingen te dwingen.

U bent hier