h

SP opent meldpunt energierekening

27 februari 2019

SP opent meldpunt energierekening

Foto: Tom Page

De SP Groningen opent vandaag een meldpunt over de energierekening, vanwege de gestegen energietarieven. Met het meldpunt wil de SP in kaart brengen wat dit betekent voor Groningers.

Volgens SP-raadslid Daan Brandenbarg melden zich nu al mensen bij de partij: “We horen van bewoners dat ze zich zorgen maken over de hogere kosten, met name bewoners van slecht geisoleerde huurwoningen.”

De socialisten willen de verzamelde ervaringen gebruiken om lokaal en landelijk een rechtvaardig klimaatbeleid voor elkaar te krijgen.

Volgens SP-raadslid Daan Brandenbarg is dat hard nodig: 

“Dankzij kabinetsbeleid gaan huishoudens gemiddeld ruim 300 euro per jaar meer betalen voor hun energie, terwijl grote vervuilers als Shell nog steeds amper belasting te betalen over hun energieverbruik. Dat moet anders. Door te laten zien hoe groot de noodzaak is roepen we het nieuwe stadsbestuur op om er zo snel mogelijk voor zorgen dat Groningers niet meer afhankelijk zijn van energiegiganten.”

De socialisten hebben zelf wel een idee hoe dat kan. Zo pleit de partij al langere tijd voor een gemeentelijk energebedrijf zonder winstoogmerk. “Op die manier organiseren we echte zeggenschap over nieuw opgewekte schone energie en houden we de prijs ervan zelf in de hand.”, aldus Brandenbarg.

De komende maanden zal er in de gemeenteraad van Groningen meerdere keren gedebatteerd worden over wijkvernieuwing en de overgang naar schone energie. 

Groningers kunnen hun ervaringen met de hogere energierekening nu delen via: groningen.sp.nl/energierekening 

Zie ook:

U bent hier