h

SP: "Wij zullen de katalysator voor sociale vooruitgang moeten zijn"

13 februari 2019

SP: "Wij zullen de katalysator voor sociale vooruitgang moeten zijn"

Foto: SP

Woensdag 13 februari besprak de gemeenteraad het coalitieakkoord van  Groenlinks, PvdA, D66 en ChristenUnie dat vorige week werd gepresenteerd. Volgens SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk is uit dat programma goed te merken dat GroenLinks ervoor koos om met D66 tot een coalitie te komen in plaats van met de SP. “En dat is doodzonde”, voegt hij eraan toe.

Volgens Dijk staan er op een aantal onderdelen goede punten in het coalitieakkoord. Zo wordt er een stap in de goede richting gezet voor de thuiszorg, zijn er plannen voor meer sociale huurwoningen, meer jongerenwerk en maatschappelijk nuttige banen. “Maar met de SP erbij was er veel meer mogelijk geweest.” aldus Dijk.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Dan waren de plannen voor wijkvernieuwing en de overgang naar schone energie niet enkel mooie woorden geweest. Dan hadden bewoners echte zeggenschap gekregen over hun wijk en worden ze niet afhankelijk van corporaties en projectontwikkelaar. Dan hadden we met een gemeentelijk energiebedrijf stroom kunnen gaan opwekken, zodat mensen profiteren en grootverbruikers betalen. Dan was er niet nog weer extra geld naar de binnenstad gegaan.”

De SP zal de plannen van de coalitie die  de menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit bevorderen steunen. Maar voor alle slechte plannen kondigen de socialisten acties en alternatieven aan. 

Zie ook:

U bent hier