h

SP: “Zorgboerderij Mikkelhorst onmisbaar in Haren”

7 mei 2019

SP: “Zorgboerderij Mikkelhorst onmisbaar in Haren”

Zorgboerderij Mikkelhorst in Haren verkeert in financiële nood en heeft onlangs een brandbrief gestuurd naar de gemeenteraad. De Mikkelhorst is een groene boerderij waar dagopvang wordt geboden aan zeventig mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap. De SP vindt dat de zorgboerderij als ‘parel’ moet worden aangewezen, zoals dat ook is gebeurd met aantal andere zorginstellingen in Groningen.

Dinsdagavond gaven alle fracties in de gemeenteraad aan dat er een oplossing moet komen. 

SP-raadslid Lucy Wobma over het belang van de zorgboerderij in Haren:

“Het zou doodzonde zijn als kinderen en volwassenen niet meer gebruik zouden kunnen maken van de Mikkelhorst in Haren. Omgaan met dieren, de natuur, spelen, onderlinge contacten voor kinderen en bewoners en een aantrekkelijke groenzone in dat gebied zouden dan verloren gaan.“

Het sluiting van deze belangrijke voorziening past niet in de visie die de SP heeft over voldoende voorzieningen in alle buurten, wijken en dorpen van de gemeente Groningen. 

U bent hier