h

SP wil zwerffietsen vaker en eerder verwijderen

2 juli 2019

SP wil zwerffietsen vaker en eerder verwijderen

De SP wil dat het gebied waar zwerffietsen worden verwijderd uitbreiden. Nu gebeurt dit alleen bij zwerffietsen in het centrum en in bepaalde (schil)wijken. De SP deed hiervoor een voorstel tijdens de gemeenteraad. De maatregel is nodig om de toenemende overlast van zwerffietsen tegen te gaan.

Want niet alleen in het centrum en de schilwijken is er overlast, ook de vele andere wijken is er sprake van eeen sterke toename van zwerffietsen.

Nu worden er alleen zwerffietsen weggehaald uit het centrum, uit de Hortusbuurt, Indische Buurt, Schildersbuurt, Oosterpoort, Rivierenbuurt, Herewegbuurt en de Zeeheldenbuurt. Gemelde en door de gemeente gespotte zwerffietsen worden gemerkt door de gemeente. De eigenaar wordt gevraagd om de fiets binnen twee weken te worden weggehaald.  Wanneer dit na deze twee weken niet gebeurd, wordt de fiets weggehaald en naar het fietsdepot gebracht.

Volgens SP-raadslid Wim Koks heeft dit te maken met de komst van Swapfiets:

“Door de populariteit van Swapfiets hebben veel studenten en stadjers hun oude fiets niet meer nodig. Deze laten ze hoogstwaarschijnlijk gewoon in de straat staan naast hun gehuurde fiets.”

Volgens Koks moeten de extra maatregelen gefinancierd worden uit de verhoogde prijs voor de parkeervergunningen. De gemeente verdient hier volgens het SP-raadslid genoeg aan om het te kunnen financieren. De wethouder zegde toe na de zomer met een plan van aanpak tegen zwerffietsen te komen.

Reageren? Graag! Mail naar fractiegroningen@sp.nl.

U bent hier