h

Huurders Bloemenbuurt en SP maken plannen om eisen kracht bij te zetten

25 juli 2019

Huurders Bloemenbuurt en SP maken plannen om eisen kracht bij te zetten

Foto: SP

Afgelopen maandagavond organiseerde de SP een bijeenkomst voor huurders uit de Bloemenbuurt. Uit een eerdere rondgang van de SP door de wijk kwam naar voren dat huurders veel klachten hebben over slecht en achterstallig onderhoud door corporatie Nijestee. Tijdens de bijeenkomst stelden de huurders eisen vast en maakten plannen om deze eisen kracht bij te zetten.

De huurders eisen beter onderhoud, geen verdere huurverhoging, een stop op de verkoop van huurwoningen en meer zeggenschap voor huurders. Ze willen binnen twee weken een reactie van Nijestee. 

Huurders Bloemenbuurt Oosterparkwijk zijn slecht onderhoud door Nijestee zat. 

Huurders Bloemenbuurt: “Keer op keer komt Nijestee met plak- en pleisterwerk. Steeds maken zij zich er goedkoop vanaf terwijl wij wel de huur moeten blijven betalen. Nooit komt er een blijvende oplossing voor de problemen.” 

De huurders voelen zich door elkaar gesteund omdat zij samen de problemen willen oplossen. “Als Nijestee niet snel met een plan voor groot onderhoud komt, zullen wij onze acties opvoeren”, aldus de huurders uit de Bloemenbuurt. 

De SP steunt de huurders bij hun acties. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: 

“De samenhorigheid van de huurders is groot, maar ook de woede richting Nijestee. De SP steunt de huurders in raad en daad zodat zij niet alleen staan en voor hun belangen kunnen opkomen.” 

Wanneer Nijestee niet binnen twee weken op de eisen van de huurders reageert, hebben de huurders een actieplan klaarliggen waarmee ze de druk zullen opvoeren.

U bent hier