h

Huurders Nijestee eisen renovatieplannen voor de Oosterparkwijk

2 oktober 2019

Huurders Nijestee eisen renovatieplannen voor de Oosterparkwijk

Foto: SP

Huurders uit de Bloemenbuurt in de Oosterparkwijk eisen van Nijestee-directeur Pieter Bregman dat er een renovatieplan komt voor hun woningen. De huurders trekken samen op met de SP die de huurders ondersteunen om de eisen met acties kracht bij te zetten. 

De huurders kampen met lekkage, achterstallig onderhoud, vocht, tocht en hoge huren. Directeur Bregman bezocht vandaag twee huurders in de Bloemenbuurt. Tijdens zijn bezoek werd hij verwelkomd door tientallen huurders met een spandoek met de tekst: “Niet lullen als Bregman”

Huurder Rika: “Aan woorden hebben wij niets. We zitten al veel langer met deze problemen. Goed dat meneer Bregman zelf bij mij thuis kwam kijken, maar de hele buurt heeft klachten dus moet er een renovatieplan voor de hele buurt worden gemaakt.” 

Eerder bezochten de huurders met de SP het hoofdkantoor van Nijestee. Daar boden zij een zwartboek vol klachten en met een eisenpakket aan. Als gevolg daarvan heeft Nijestee de meest urgente lekkages verholpen. “Maar met plak- en pleisterwerk zijn onze problemen niet verholpen.” Aldus Rika.  

Foto: SP

Directeur Pieter Bregman van Nijestee gaf tijdens het bezoek aan dat Nijestee renovatie voor de Bloemenbuurt niet in de planning heeft staan. Nijestee zei wel toe dat wanneer de huurders een lijst met namen, adressen en handtekeningen maken, Nijestee een plan van aanpak gaat maken voor het opknappen van de woningen. De huurders gaan komende week aan de slag om handtekeningen te verzamelen. 

De SP bracht de huurders deze zomer bij elkaar nadat de partij van verschillende huurders klachten over achterstallig onderhoud kreeg.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“De huurders in de Oosterparkwijk staan niet alleen, ook in Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen ondersteunen wij huurders van Nijestee die in actie zijn voor betere en betaalbare woningen. Het mag niet steeds bij mooie woorden van Nijestee blijven, want iedereen verdiend een gezonde en betaalbare woning.”

U bent hier