h

SP: “Wethouder moet zich inspannen voor renovatie huurwoningen Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg”

27 november 2019

SP: “Wethouder moet zich inspannen voor renovatie huurwoningen Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg”

Foto: SP

Afgelopen maandagavond hield het huurderscomité Oosterhoogebrug/Ulgersmaborg een bijeenkomst met huurders van corporatie Wierden & Borgen. Met ruim vijftig huurders werden de problemen rondom vocht, tocht, schimmel, hoge huren en hoge energierekeningen besproken. 

Huurders gaven aan dat er jaren geen onderhoud is gepleegd en dat er grondig gerenoveerd moet worden. Zij willen onderhoud en renovatie met dak-, vloer- en muurisolatie. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk was uitgenodigd om te vertellen over succesvolle huurdersacties in ander buurten en wijken.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Iedereen verdient een betaalbare en gezonde woning. Het slechte onderhoud en gebrek aan isolatie zorgt naast een ongezonder leefomgeving ook voor torenhoge energierekeningen.” 

De SP heeft de problemen woensdag in de gemeenteraad aan de kaak gesteld.

“Wij willen dat de wethouder corporatie Wierden & Borgen aanspreekt op het achterstallig onderhoud en snel met renovatieplannen komt.” Aldus Dijk. 

Het huurderscomité Oosterhoogebrug/Ulgersmaborg had voor de bijeenkomst zelf folders verspreid en had aangebeld bij alle huurders in Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg. Corporatie Wierden & Borgen biedt vooralsnog alleen plak- en pleisterwerk en dubbel glas tegen betaling.

Tijdens de bijeenkomst kregen alle aanwezige huurders een enquêteformulier waar zij hun klachten en wensen op konden invullen. Binnenkort komt het huurderscomité met een eisenpakket. 

U bent hier