h

SP Groningen lanceert 'Podium voor Solidariteit'

20 april 2020

SP Groningen lanceert 'Podium voor Solidariteit'

Foto: Vanessa Sekáčová / vanessasekacova.com

De SP in Groningen heeft dinsdag het ‘Podium voor Solidariteit’ gelanceerd. Naast het verzamelen van problemen en klachten waar mensen tijdens de coronacrisis tegenaan lopen, moet het ‘Podium voor Solidariteit’ ook zorgen voor een samenkomst van ideeën, plannen en alternatieven.

De SP Groningen wil hiermee de solidariteit versterken die nu in de samenleving leeft en zorgen dat deze ook de komende maanden en daarna blijft bestaan. Mensen kunnen zich aanmelden voor thema’s zoals werk, inkomen, zorg, cruciale beroepen, wonen en onderwijs. Iedere week zal de SP Groningen een tussenstand van meldingen, signalen, alternatieven en plannen presenteren.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“De coronacrisis treft mensen hard. De zorg staat onder druk, mensen werken onbeschermd en steeds meer mensen verliezen werk en inkomen. Een economische crisis ligt op de loer. Maar we zien ook veel waardering voor mensen in cruciale beroepen en dat mensen solidair zijn met anderen die hun inkomen of werk verliezen. Daarom moeten we samen de solidariteit organiseren. Daarvoor is het ‘Podium voor Solidariteit’ bedoeld.” 

De afgelopen jaren heeft de SP Groningen vele succesvolle acties voor betere huurwoningen en tegen intimiderende huisjesmelkers gevoerd. Daarnaast heeft de partij altijd alternatieven aangedragen voor zorg, werk en inkomen gebaseerd op samenwerking in plaats van concurrentie. “Nu is het tijd voor solidariteit. Na de crisis van 2008 kregen mensen de rekening gepresenteerd dat moeten we nu voorkomen.” Aldus Dijk.

Op groningen.sp.nl/podium-voor-solidariteit kunnen Groningers hun meldingen en signalen kwijt. De SP gaat deze bundelen om samen met mensen alternatieven en plannen te maken.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: “Het gevoel van verbondenheid en samenwerking moeten we omzetten in politieke keuze voor een samenleving waarin dit gestimuleerd wordt. Daarom roep ik alle Groningers op om mee te denken en mee te doen door aan het ‘Podium voor Solidariteit’ deel te nemen.”

U bent hier