h

ROOD en huurders eisen dat huurverhoging bij Woldring niet door gaat

30 juni 2020

ROOD en huurders eisen dat huurverhoging bij Woldring niet door gaat

Foto: SP

Afgelopen donderdag zijn ROOD, jong in de SP en huurders langs de deuren gegaan in het Woldringcomplex aan de Friesestraatweg om handtekeningen te verzamelen onder een brief die naar Woldring verstuurd gaat worden over de huurverhoging.

De brief roept Woldring Verhuur op om de geplande huurverhoging, die bij sommigen in het complex wel 5,1 procent is, niet door te laten gaan.

Huurder Rojhin Bazyan: “Ik vind het erg oneerlijk dat die huurverhoging doorgaat. De huren zijn al erg hoog, veel dingen zijn niet af in het gebouw en er komen onzekere tijden aan met corona.”

De reacties van de huurders op de brief met eisen waren erg positief. Ruim honderd huurders hebben de brief met eisen nu al ondertekend. ROOD zal de komende dagen nog met zoveel mogelijk huurders in gesprek gaan.

ROOD-woordvoerder Jerom Maat:

“We wisten al wel dat er onvrede is bij de huurders van Woldring, maar zoveel positieve reacties op onze brief had ik niet verwacht. Als ik Woldring was zou ik eieren voor mijn geld kiezen als onze brief straks daar op de deurmat ligt, zo’n grote groep huurders met zoveel energie zou ik niet tegen me willen hebben.”

Woldring Verhuur is al eerder in het nieuws geweest omdat er dingen mis zijn gegaan bij het nieuwe pand aan de Friesestraatweg. Ook nu zijn er nog veel dingen waar de huurders het niet mee eens zijn. Zoals de verplichte verhuurkosten van 181 euro die betaald moeten worden wanneer je gaat huren bij Woldring. Huurders zijn al een rechtszaak begonnen tegen deze illegale kosten.

Verder zijn er nog ergernissen zoals liften die een paar dagen stopgezet worden en een slecht functionerend klimaatsysteem. Jerom Maat: “Er is nog een hoop mis in dit complex, en dat terwijl de huurders flink moeten betalen voor een studio of appartement bij Woldring. Wat ROOD betreft houden we nog niet op als de huurverhoging van de baan is maar gaan we door tot alle problemen zijn opgelost en huurders een betere prijs betalen.”

U bent hier