h

SP: ‘Geen bezuiniging op busvervoer’

16 juni 2021

SP: ‘Geen bezuiniging op busvervoer’

De SP wil dat de gemeente niet zomaar 3 miljoen euro gaat bezuinigen op het busvervoer in Groningen. ‘Onnodig en slecht voor de bereikbaarheid in onze gemeente’, aldus SP-raadslid Wim Koks.

De gemeente stelt de bezuiniging voor omdat er vanwege corona (nog) steeds minder wordt gereisd.

Koks is het daar niet mee eens:

‘Uit de eerste cijfers blijkt dat de bezetting van de bussen harder stijgt dan verwacht. Ook weet de gemeente nog niet wat voor compensatie er uit het Rijk komt. Die drie miljoen euro moet pas ingevuld worden als dat duidelijk is.’

Door de bezuiniging zouden een aantal buslijnen een stuk minder vaak gaan rijden. Koks wil dat zien te voorkomen: ‘Het openbaar vervoer is er niet alleen vanwege economische redenen, om mensen die werken van A naar B te krijgen, maar ook voor mensen in woonwijken die naar het ziekenhuis of op familiebezoek gaan. Dat sociale deel staat steeds verder onder druk.’ 

Vanavond staat de begroting voor het openbaar vervoer op de agenda van de raad. Deze is vanaf 20.00 uur te zien via de website van de Gemeenteraad Groningen

U bent hier