h

SP: “Los rattenprobleem in de Schoenerstraat meteen op”

7 december 2021

SP: “Los rattenprobleem in de Schoenerstraat meteen op”

Foto: SP

De SP komt samen met bewoners van de Schoenerstraat in Hoogkerk in actie tegen het rattenprobleem in de straat. De bewoners hebben al jaren last van ratten in de straat.

De bewoners geven aan dat de woningen van corporatie Wierden en Borgen al jaren niet onderhouden zijn en de beesten zich daardoor in de huizen en daken nestelen.

Volgens de SP moet de gemeente met corporatie Wierden en Borgen meteen ingrijpen en de ratten verdelgen. Daarnaast moet de gemeente samen met corporatie Wierden en Borgen in gesprek gaan met de achterliggende kartonfabriek de Halm waar de beesten vandaan komen.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“In deze omstandigheden kunnen de gemeente en Wierden en Borgen mensen niet laten leven. Omdat dit al jaren speelt voelen mensen zich niet gehoord en lijkt de buurt vergeten te worden. Dat moet nu stoppen. Dit probleem moet nu aangepakt en opgelost worden.”

De problemen met de ratten brengen volgens de SP ook een risico voor de volksgezondheid met zich mee. Bewoners geven logischerwijs ook aan dat zij overlast ervaren. Bewoners Carola Dijkema: “Mijn kinderen zijn bang als ze in hun slaapkamer moeten slapen omdat de ratten over de zolder lopen en aan de muren knagen.” 

De bewoners zijn de wanhoop nabij omdat er én al jaren geen oplossing wordt geboden én zij al jaren in slecht onderhouden woningen leven.

Woensdag stelt de SP in het politiek vragenuur vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De SP wil dat de gemeente met Wierden en Borgen een team gaat vormen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Reageren? Graag!
Mail naar groningen@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier