h

SP publiceert ‘De veilige buurt’

24 februari 2022

SP publiceert ‘De veilige buurt’

Foto: SP

De SP publiceert vandaag de brochure ‘De veilige buurt: Veilige buurten voor een veilig Groningen’. In het rapport brengt de SP verslag uit van gesprekken die de partij in de maand februari met ongeveer 500 bewoners in Selwerd, Vinkhuizen, Paddepoel en de Oosterparkwijk heeft gevoerd.

Gesprekken over de staat van de buurt en woningen en gesprekken over werk, inkomen, armoede en zorg. De SP geeft aan dat veel bewoners vinden dat hun buurt de afgelopen jaren erg is veranderd. Zij geven aan dat de problemen in de buurt groter zijn geworden en de veiligheid is gedaald. In de brochure ‘De veilige buurt’ presenteert de SP vijf voorstellen om de leefbaarheid en veiligheid van deze buurten te vergroten.

SP-lijsttrekker Jimmy Dijk: 

“Op verschillende plekken geven mensen aan dat zij het gevoel hebben in een vergeten buurt te wonen. Voorzieningen die verdwijnen, slecht onderhouden woningen en een concentratie van kwetsbare groepen, leiden tot een opeenstapeling van problemen en minder veiligheid op straat.” 

Volgens de SP heeft de politiek veel te veel bezuinigd en hebben deze bezuinigingen vooral de mensen in de buurten getroffen. Daarom pleit de SP voor forse investeringen in de buurt. 

“We moeten investeren in meer BOA’s voor toezicht op straat ter ondersteuning van wijkagenten. Maar ook meer activiteiten voor jongeren en meer jongerenwerkers. Daarnaast moet er actief spreidingsbeleid van kwetsbare groepen komen om een concentratie van problemen in buurten te voorkomen.” Aldus Dijk. 

De SP heeft er weinig vertrouwen in dat Rutte 4 ineens voor meer agenten op straat en in de buurt gaat zorgen. Waar de SP in Groningen meer wijkagenten zou willen, lijkt dit op de korte en middellange termijn geen haalbare kaart. Daarvoor moet er eerst een andere regering komen die meer geld vrijmaakt voor wijkagenten. Daarom wil de SP meer ondersteuning voor wijkagenten door meer BOA’s op te leiden en in te zetten.

Reageren? Graag!
Mail naar groningen@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier