h

Huurders Irislaan en Zonnebloemlaan naar Nijestee

13 mei 2022

Huurders Irislaan en Zonnebloemlaan naar Nijestee

Foto: SP

Vandaag gingen huurders uit de Oosterparkwijk naar Nijestee om hun klachten duidelijk te maken en renovatie te eisen. De klachten variëren tussen schimmel, vocht, tocht en kou. Alle klachten zijn terug te leiden op achterstallig onderhoud.

Huurder Christina: “De temperatuur is een groot probleem. In de zomer is het veel te warm. In de winter is het steenkoud. Daardoor is er ook veel vocht in huis wat zorgt voor schimmel.”

De huurders willen hun klachten duidelijk maken aan Nijestee en willen horen wanneer de corporatie er iets aan gaat doen. De problemen spelen al jaren en de huurders zouden graag perspectief krijgen over wanneer hun huizen verbeterd worden.

SP-raadslid Hans de Waard:

“Waar deze mensen om vragen is niet onredelijk. Ze willen een veilig en gezond huis waar ze comfortabel kunnen leven. Deze mensen betalen daar ook iedere maand netjes de huur voor.”

Een woordvoerder van Nijestee was helaas niet aanwezig, dus kon er niet inhoudelijk gereageerd worden. Wel was het personeel van Nijestee zo vriendelijk om de klachten alsnog in ontvangst te nemen. Ook werd er een afspraak ingepland om de klachten verder te bespreken. Wordt vervolgd dus.

Reactie toevoegen

U bent hier