h

SP: “Veel mensen komen in de problemen. De kosten in levensonderhoud moeten omlaag.”

27 juli 2022

SP: “Veel mensen komen in de problemen. De kosten in levensonderhoud moeten omlaag.”

Foto: SP

De SP wil dat de stijgende kosten in levensonderhoud stoppen en de prijzen van boodschappen, brandstof en energie verlaagd worden. Volgens de partij komen steeds meer mensen in de problemen omdat zij de rekeningen niet meer kunnen betalen.

De partij stelt dat de kosten voor mensen stijgen, de lonen en inkomens achterblijven en de winsten van grote bedrijven zoals supermarkten, olie- en energiebedrijven maar blijven stijgen.

Daarom wil de SP de winsten van deze bedrijven meer belasting om de belasting (BTW en accijnzen) op boodschappen, brandstof en energie te verlagen. De SP voert hiervoor in het hele land actie en organiseert op 17 september een Prinsjesdagprotest in Den Haag.

De afgelopen weken sprak de SP Groningen met ruim honderd bewoners in Vinkhuizen.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Mensen geven aan dat er nu iets moet gebeuren en dat de politiek nu moet ingrijpen. De toenemende problemen bij mensen aan de ene kant en de torenhoge winsten van bedrijven aan de andere kant, is hen een doorn in het oog.”

Afgelopen week bracht I&O Research een onderzoek naar buiten waarin steeds meer lagere en middeninkomens aangaven in de problemen te komen door de stijgende kosten. Ook gaf tweederde van de ondervraagden aan dat zij vinden dan de winsten van bedrijven meer belast moeten worden.

De SP gaat de hele zomer verder met steunbetuigingen verzamelen voor lagere kosten, hogere inkomens en het meer belasten van hoge winsten van bedrijven.

“De scheefgroei tussen arm en rijk en werkende mensen en vermogende mensen moet gestopt worden. Als deze scheefgroei blijft toenemen komen mensen in de problemen en ontstaan meer problemen en spanningen in onze samenleving.” Aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk. 

Reageren? Graag!
Mail naar groningen@sp.nl

U bent hier