h

SP en GroenLinks: "Rente op sociale leningen moet omlaag"

4 januari 2024

SP en GroenLinks: "Rente op sociale leningen moet omlaag"

Foto: Robin Reitsema

De rente op sociale leningen moet omlaag. Dat stellen de fracties van de SP en GroenLinks in de gemeenteraad van Groningen. Zij hebben schriftelijke vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders gesteld. De aanleiding was een onderzoek van de NOS waaruit bleek dat de rente in Groningen hoog is vergeleken met andere gemeenten. De rente op deze leningen is in Groningen 8%. Deze leningen zijn bedoeld voor mensen die leven van minder dan 130% van het sociaal minimum en nergens anders een lening kunnen krijgen.

SP fractievoorzitter Daan Brandenbarg: “De rente op deze leningen moet wat ons betreft zo snel mogelijk omlaag. Ze zijn immer bedoeld voor mensen die nergens anders iets kunnen lenen omdat ze een te laag inkomen hebben. Bijvoorbeeld om een een auto te kopen om mee maar een nieuwe baan te kunnen. Of die kapotte koelkast te vervangen als je net teveel verdiend voor de bijzondere bijstand. Bij een sociale lening hoort ook een sociaal rentepercentage.

Reactie toevoegen

U bent hier