h

Blog Jimmy Dijk

9 oktober 2015

Van een kale kip kun je niet plukken

Foto: SP Groningen
Eind juli is de SP afdeling Groningen een onderzoek onder huurders gestart. In de eerste weken hebben we huis aan huis in Beijum aangebeld bij huurders om over hun woonsituatie in gesprek te gaan. De eerste resultaten zijn verontrustend. De helft van de huurders zijn 35 tot 50 procent of meer van hun inkomen aan huur kwijt.
Lees verder
8 juli 2015

Zijn de rijken stil of zijn het stille rijken?

Op 22 mei deed ik in het Dagblad van het Noorden een oproep aan alle miljonairs in de stad Groningen. Een week later herhaalde ik mijn oproep op OOG TV. Ik riep miljonairs op om met mij in debat te gaan over de ongelijkheid in Nederland en het voorstel van de SP voor een miljonairsbelasting.

Lees verder
19 mei 2015

Opnieuw van onderop

Veel (sociale) voorzieningen zijn van onderop bedacht en ontstaan. Soms zonder dat de overheid hieraan te pas komt, soms met (financiële) steun van de overheid. De inzet en betrokkenheid van bewoners hierbij is vaak enorm. Maar hoe kwamen deze voorzieningen van onderop in het verleden tot stand?

Lees verder
6 maart 2015

Zorg dat Rutte krijgt wat hij verdient

"Zorgen voor jezelf, geven om een ander en krijgen wat je verdient". Dat was de boodschap van Minister-president Rutte tijdens het tv-debat over de toegenomen ongelijkheid in Nederland. Een mooie oneliner die redelijk klinkt, maar door Rutte een pijnlijke individualistische invulling krijgt die de ongelijkheid vergroot.

Lees verder
12 januari 2015

Dagelijkse bedreigingen

Ik word gelukkig niet fysiek bedreigd. Iedere dag leef ik in vrijheid. Soms worden mij beperkingen opgelegd waar ik het niet mee eens ben. Soms pleit ik voor beperkingen van vrijheden van enkelen waardoor anderen meer vrijheden krijgen. Hier zijn mensen het dan niet altijd allemaal met mij over eens.

Lees verder

U bent hier