h

Blog Jimmy Dijk

18 november 2016

Schaf ‘de onderkant van de arbeidsmarkt’ af

Foto: SP
Vaagtaal is voor veel politici een manier om beleid op te dirken of soms is het gewoon stoerdoenerij. Zo krijg je 'stippen op de horizon', 'transities' en 'ombuigingen'. Die elitaire poespas is schadelijk en kloofvergrotend, maar erger wordt het als politici bewust taal gebruiken om te misleiden. Dan kan het soms zelf kwetsend worden.
Lees verder
15 september 2016

Voorkom woningnood, bouw betaalbare huurwoningen

De uitverkoop van de sociale volkshuisvesting en de verhuurdersheffing die corporaties aan het Rijk moeten betalen creëren woningnood. Zolang Den Haag haar koers niet verandert moet de gemeente Groningen maatregelen nemen om woningnood te voorkomen.

Dit opinieartikel is gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden van 15 september 2016.

Lees verder
19 juli 2016

Daar gaan wij niet (meer) over II

In 1924 werd de Groninger Autobusdienst Onderneming (GADO) opgericht door drie zakenlieden uit Appingedam. De Nederlandse Spoorwegen (NS) besloten in 1938 de GADO over te nemen om de hevige concurrentie van particuliere busmaatschappijen in te dammen.

Lees verder
24 juni 2016

"Ons" Europa

De kritiek op de Europese Unie wordt steeds groter. Vandaag koos het Verenigd Koninkrijk voor een Brexit. De verdeeldheid over deze keuze is ook onder de Nederlandse bevolking erg groot.

Lees verder
17 mei 2016

We moeten de factor arbeid weer emanciperen

Het was in 2004. Ik was 18 jaar en kwam ik net van de middelbare school. Ik was op zoek naar werk. Mijn beide broers werkten al een aantal jaren als uitzendkrachten bij de kartonfabriek Smurfit De Halm in Hoogkerk.

Deze column verscheen in het Dagblad van het Noorden van 17 mei 2016.

Lees verder
13 mei 2016

That's Capitalism, Stupid!

Afgelopen weken worden er steeds meer onthullingen gedaan uit de Panama Papers. De gegevens zijn afkomstig van een juridisch advieskantoor op Panama dat vermogende particulieren en bedrijven hielp met het ontduiken en ontwijken van belastingen.

Lees verder
25 februari 2016

Van marktwerking naar samenwerking

Al jaren zijn de problemen in de thuiszorg bekend. Cliënten willen graag hun vaste hulp in plaats van steeds iemand anders over de vloer.

Dit opinieartikel is gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden van 25 februari 2016.

Lees verder

U bent hier