h

Snel strenge regels voor kamerbemiddelaars

18 februari 2010

Snel strenge regels voor kamerbemiddelaars

Fractievoorzitter Eelco Eikenaar is opgetogen. De strenge regels voor kamerbemiddelaars komen er snel. Die toezegging deed wethouder Frank de Vries gisteren in de gemeenteraad. Vorige nog week weigerde de wethouder een SP-motie, waarin om die regels werden gevraagd, uit te voeren. De SP-jongerenorganisatie boden de kamer van de wethouder daarop aan in een openbare veiling.


Eelco Eikenaar: “De wethouder gaf ruimhartig toe dat hij onze motie niet serieus genoeg genomen had."

Kamerbemiddelaars rekenen vaak hoge en vage kosten voor het vinden van een kamer. Vaak worden er honderden euro’s gevraagd waarvoor weinig wordt gedaan. Het gebeurd zelfs dat de kosten oplopen tot 1.500 euro. Ook bedreigingen en intimidaties komen voor nadat de woningzoekende beklag doet over de slecht geleverde diensten. Er komen nu regels om die praktijken tegen te gaan.

Eikenaar is verheugd: “De wethouder gaf ruimhartig toe dat hij onze motie niet serieus genoeg genomen had. Hij zei voor april met strenge regels te komen, naar Amsterdams voorbeeld. Daar ben ik blij mee. Zo kunnen malafide kamerbemiddelaars keihard aangepakt worden.”

 

ROOD veilt kamer Frank de Vries
Nog steeds geen regels voor kamerbemiddelaars
Dossier Kamerverhuur
Dossier van Eelco Eikenaar

 

U bent hier