h

Dagbesteding: “Ik ga er altijd heen, anders is het zo alleen”

28 februari 2014

Dagbesteding: “Ik ga er altijd heen, anders is het zo alleen”

Vrijdag organiseerden de SP, zorginstelling De Ebbingepoort en Schots & Scheef een dagbestedingsdag. Het huidige kabinet wil in 2015 veel zorg, waaronder de dagbesteding, overhevelen naar de gemeente.

Dit gaat gepaard met een forse bezuiniging op de dagbesteding van 25%. De SP vindt het belangrijk dat dagbesteding voor deze doelgroep toegankelijk en beschikbaar blijft. Daarom organiseerde zij samen met De Ebbingepoort en Schot & Scheef een dagbestedingsdag om te laten zien wat het nut en de noodzaak van dagbesteding is.

De SP en verschillende zorginstellingen vrezen dat dagbesteding straks voor minder mensen toegankelijk wordt. Dagbestedingsactiviteiten zorgen ervoor dat ouderen en mensen met een psychische of lichamelijke beperking niet vereenzamen. Daarnaast ontlast dagbesteding mantelzorgers.

Onder de muzikale begeleiding van troubadour Otto Teppema bedachten ongeveer 40 bewoners een leus om het belang van dagbesteding te beschrijven. De winnende leus werd:

“Dagbesteding: Ik ga er altijd heen, anders is het zo alleen.”

Later deze week zal de leus door kunstenaar Ton de Vreede op een groot spandoek geschilderd worden die in de activiteitenruimte van De Ebbingepoort zal komen te hangen. SP-Wethouder Jannie Visscher en SP-lijsttrekker Jimmy Dijk namen ook deel aan de activiteiten met de bewoners.

“Voor veel ouderen en mensen met een psychische of lichamelijke beperking is dagbesteding nog de enige sociale activiteit in hun leven, daarop een kwart bezuinigen is het afbreken van solidariteit”

, aldus SP-lijsttrekker Jimmy Dijk.

Reactie toevoegen

U bent hier