h

Oosterpark tekent voor ouderenzorg

21 juni 2014

Oosterpark tekent voor ouderenzorg

Afgelopen zaterdag stond de SP op het Linnaeusplein om handtekeningen op te halen tegen de sluiting van verzorgingshuizen en gedwongen verhuizing.  Honderden Oosterparkers steunden de oproep van de SP.

Door het hele land, maar ook in Groningen, worden diverse verzorgingshuizen gesloten of staan op het punt plaatsen voor veelal hoogbejaarden af te stoten. Veel mensen waren bang dat familieleden of zijzelf niet meer de zorg zouden krijgen die ze nodig hebben.

"De bezuinigingen van het kabinet van PvdA en VVD zijn ronduit schandalig." aldus SP-woordvoerder Jimmy Dijk. "Hoogbejaarden worden nu gedwongen te verhuizen uit hun verzorgingshuis of kunnen nergens meer terecht voor de zorg die ze nodig hebben. Het is dan ook heel mooi om te zien dat zoveel Oosterparkers laten zien dat ook zij niet voor kille bezuinigingen kiezen, maar voor solidariteit met ouderen."

De komende weken gaat de SP door met handtekeningen verzamelen. Vrijwel alle wijken van de stad worden aangedaan met de handtekeningentour. Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen staan als volgende op de agenda. Meehelpen?

Word SP-lid en

Meld je aan.

Doe mee voor het behoud van de verzorgingshuizen!

U bent hier