h

SP voert actie met Comité Red de Zorg Groningen

19 juli 2015

SP voert actie met Comité Red de Zorg Groningen

Foto: SP Groningen

Afgelopen zaterdag voerde comité Red de Zorg van FNV & CNV actie in de binnenstad van Groningen. De zorgwerkers verzamelden handtekeningen voor de Volkspetitie Red de Zorg. Daarnaast werd het beeld van Aleta Jacobs met een t-shirt van Red de Zorg versierd. De SP ondersteunt het comité van zorgwerkers in raad en daad.

De FNV en CNV zijn op 1 mei een volkspetitie gestart die in zes weken tijd door meer dan 700.000 mensen is ondertekend. Dit is een signaal dat de verantwoordelijk staatssecretaris Van Rijn niet kan negeren. De staatssecretaris heeft toegezegd met de vakbonden in gesprek te gaan over de eisen uit de Volkspetitie. Voor de zorgwerkers is dit niet voldoende:

“Maar we stoppen pas als de zorg gered is. Daarom starten we de voorbereidingen voor de grote Red de Zorg demonstratie op 12 september in Amsterdam. De zorg die overblijft is zo onmenselijk aan het worden. Dat moet stoppen. Wij gaan door om daar voor te strijden.”

Aldus de strijdbare zorgwerkers.

Zowel landelijk als lokaal ondersteunt de SP de acties van de zorgwerkers.

"Steeds meer mensen ontvangen niet meer de zorg die zij nodig hebben en steeds meer zorgwerkers kunnen hun werk niet meer fatsoenlijk doen. Partijen als VVD, PvdA, maar ook D66, lijken blind en doof voor de gevolgen van bezuinigingen op de zorg. Om hen tot inkeer te brengen moet dit luid en duidelijk zichtbaar gemaakt worden. Daarom steunt de SP het comité Red de Zorg"

aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

U bent hier