h

Huurders West-Indische Kade strijden voor woningverbeteringen

22 februari 2017

Huurders West-Indische Kade strijden voor woningverbeteringen

Foto: SP Groningen

De huurders aan de West-Indische Kade strijden samen met SP al tijden voor woningverbeteringen. Na vele acties, zwartboeken en enquĂȘtes zijn er nu bij woningbouwcorporaties Lefier woningverbeteringen afgedwongen. Zodra 70 procent van de huurders instemt met de plannen wordt er CV, dubbel glas, isolatie en ventilatie geplaatst. Dat alles zal zonder huurverhoging gepaard gaan.

Afgelopen dagen gingen de huurders met de SP al langs de deuren.

"De reacties zijn erg positief. Huurders wonen graag aan de West-Indische Kade maar zijn blij dat we dit doen en dat er eindelijk iets lijkt te verbeteren. Ze willen af van de vocht, tocht, schimmel en kou", aldus een actieve huurder.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

"We gaan bij alle huurders langs om met hen in gesprek te gaan en hun om steun te vragen. Als de 70 procent gehaald wordt, is dat een fantastische overwinningen van en voor de huurders aan de West-Indische Kade".

Deze week kunnen huurders in proefwoningen komen kijken naar de woningverbeteringen.

U bent hier