h

Directeur Nijestee bekijkt schimmelwoningen Paddepoel

25 mei 2018

Directeur Nijestee bekijkt schimmelwoningen Paddepoel

Foto: SP

Woensdag 23 mei nodigden huurders en de SP corporatie Nijestee uit huurhuizen in Paddepoel te bekijken. In de Grote Beerstraat, Dierenriemstraat en Weegschaalstraat hebben bewoners de laatste jaren last van schimmel, vocht, tocht, kou. Daarnaast betalen veel huurders een te hoge huurprijs, dat niet in verhouding staat met hun woongenot.

De huurders en de SP overhandigden een zwartboek met daarin foto's en beschrijvingen van de klachten. Daarna lieten zij directeur Pieter Bregman van Nijestee de problemen zien door een ronde te maken langs verschillende woningen in de straten. Er staat een halve meter water onder de huizen, vloerbalken zijn verrot en de schimmel zit tot in de slaapkamers op de eerste verdieping. De huurders eisen gezonde woningen voor een redelijke prijs.

Na het bezoek gaf directeur aan dat de klachten te maken heeft met drie mogelijke oorzaken:

  • Gedrag van de huurders, bijvoorbeeld door te weinig te luchten
  • Hoogte van het grondwater
  • Achterstallig onderhoud van Nijestee

Daarnaast heeft de directeur beloofd dat als huurders melding maken van de klachten, Nijestee ze op gaat lossen. Verder komt Nijestee met een reactie op het zwartboek dat is overhandigd. De SP drong er bij Nijestee op aan om de gemeenschappelijke problemen onder ogen te zien en met een groter plan te komen.

U bent hier