h

SP start huurdersspreekuur tegen huurverhogingen

2 juni 2018

SP start huurdersspreekuur tegen huurverhogingen

Foto: SP

De SP in Groningen is afgelopen maandag een wekelijks huurdersspreekuur gestart. Wij roepen huurders op die bezwaar willen maken tegen de jaarlijkse huurverhoging of achterstallige onderhoud om naar het SP-pand te komen aan de Nieuwe Boteringestraat 74. 

Het afgelopen jaar heeft de SP veel met huurders gesproken die hoge huren betalen, last hebben van de jaarlijkse huurverhoging en geregeld in slecht onderhouden huurwoningen leven. Iedere maandag vanaf 19.00 uur kunnen huurders aan de Nieuwe Boteringestraat terecht voor hulp bij het indienen van bezwaar. 

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Huurders zijn driedubbel de klos. De energieprijzen blijven stijgen, het onderhoud door corporaties loopt achter en de huren blijven jaarlijks stijgen. Al deze extra lasten drukken zwaar op de schouders van mensen die het al niet breed hebben.” 

Twee weken geleden dwongen huurders uit Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen in de gemeenteraad al renovatieplannen voor hun woningen af.

Dijk: 

“Totdat de woningen gerenoveerd zijn, is het onredelijke om een jaarlijkse standaard huurverhoging van huurders te vragen.”

Op maandag 4 juni, 11 juni en 18 juni kunnen huurders vanaf 19.00 uur terecht bij het SP-pand aan de Nieuwe Boteringestraat 74. Huurders die bezwaar willen maken worden gevraagd hun brief met de aangekondigde huurverhoging mee te nemen.  

Zie ook:

U bent hier