h
18 juni 2019

SP wil percentage in plaats van vast bedrag bij toeristenbelasting

De SP heeft tijdens de commissievergadering Financiën & Veiligheid gepleit voor het heffen van toeristenbelasting als percentage in plaats van een vast bedrag. De gemeente Groningen wil per 1 januari de logiesbelasting flink gaan verhogen. De voorgestelde vaste bedragen zijn volgens de SP te hoog. 

Lees verder
18 juni 2019

SP: “Wietexperiment heeft veel haken en ogen”

Foto: Gounsil

Op woensdag 19 juni 2019 bespreekt de commissievergadering Financiën & Veiligheid het wietexperiment dat door het Rijk is bedacht. Groningen gaat hier ook aan meedoen als het aan de burgemeester ligt. Voor de SP zitten er veel haken en ogen aan dit experiment.

Lees verder
17 juni 2019

SP: "Groningse werkloosheid los je niet op met meer buitenlandse werknemers"

De SP-fractie in de gemeente Groningen vindt het onverstandig dat noordelijke overheden in Den Haag lobbyen voor het aantrekken van meer buitenlandse werknemers. Volgens de SP moeten werkzoekende Groningers aan werk geholpen worden.

Lees verder
13 juni 2019

Lefier gaat woningen Paddepoel-Zuid renoveren

Foto: SP

Huurders uit Paddepoel-Zuid bezochten vanmiddag samen met de SP het hoofdkantoor van corporatie Lefier. De huurders boden meer dan 100 handtekeningen en een zwartboek aan.

Lees verder
7 juni 2019

“Breek de markt, bouw aan volkshuisvesting"

Tijdens de bespreking van de woonvisie voor Groningen kwam de SP met meerdere plannen voor meer betaalbare woningen voor de (lagere) middeninkomens. Naast het bouwen en renoveren van sociale huurwoningen, moet volgens de SP op de vrije woningmarkt fors ingegrepen worden. 

Lees verder
4 juni 2019

SP wil aanpak problemen Noordelijk Belastingkantoor

De SP wil opheldering over de problemen die spelen bij het Noordelijk Belastingkantoor. De partij krijgt veel klachten over lange wachttijden aan de telefonische helpdesk, verkeerde bedragen en adressen bij aanslagen en onjuiste aanmaningen. Daarnaast zijn er klachten over de (digitale) informatievoorziening. De SP wil dat het college van B&W de problemen nu aanpakt.

Lees verder
4 juni 2019

SP en CDA: Groningers draaien op voor dure verbouwing stadhuis

De gemeenteraadsfracties van het CDA en de SP willen dat het college stopt met de peperdure verbouwingsplannen voor het stadhuis. In eerste instantie leken de plannen al zo’n 15,5 miljoen euro te kosten, vorig jaar gaf het college aan dat de kosten fors hoger uit gaan vallen dan deze 15,5 miljoen.

Lees verder
3 juni 2019

Huurders Paddepoel: “De Directrice van Lefier komt niet kijken? Dan organiseren wij nog meer huurders!”

Foto: SP

Huurders uit Paddepoel waren teleurgesteld dat directrice Margriet Drijver van Lefier geen tijd kon vrijmaken om maandagavond langs te komen. Na een bijeenkomst op donderdag, waar ruim 60 huurders aanwezig waren, werd besloten om de directrice uit te nodigen voor een bezoek aan de woningen. De huurders hebben last van schimmel, vocht, tocht en muizen. 

Lees verder
31 mei 2019

SP organiseert buurtbijeenkomst in Paddepoel-Zuid: huurders zijn het zat!

Foto: SP

Gisteravond organiseerden we een buurtbijeenkomst in Paddepoel-Zuid. Hier gingen we in gesprek met ruim 60 ontevreden huurders om de problemen met hun woning te bespreken. Veel huurders hebben last van schimmel, slakken, tocht en muizen in hun woning.

Lees verder
29 mei 2019

SP: “Geef zekerheid aan bewoners Noorderhaven: voer een vergunningstelsel in”

De SP in Groningen wil dat er binnen vier maanden duidelijkheid komt of bewoners met hun boot in de Noorderhaven mogen blijven. Ook wil de partij een goed vergunningstelsel zodat de rechten van bewoners niet langer op losse schroeven staan. 

Lees verder

Pagina's